باید بدانید چه بر سر فرزندتان می آید

بلوغ فرآیندی تدریجی و هنجاری است که طی آن بدن کودک شروع به رشد و تغییر می کند و به تدریج به فردی بزرگسال و بالغ تبدیل می شود. دوره بلوغ برای پسر ها با پیدایش صفات ثانویه جنسی شروع می شود و تا بلوغ کامل جنسی ادامه پیدا می کند. در این دوره بدن پسرها شاهد تغییرات جسمی، ذهنی، روانی و رفتاری گوناگونی می شود که گاه خود آنها را دچار سردرگمی می کند.

از سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی باید مسائل مربوط به بلوغ به پسران نوجوان آموزش داده شود و اطلاعاتی در زمینه بهداشت و تغییرات فردی از طریق والدین در اختیار آنها قرار گیرد. بلوغ زودرس در پسران در ۹ سالگی و بلوغ دیررس در ۱۳ سالگی آغاز می شود. ولی در‌ کل فرایند بلوغ به دو تا پنج سال زمان برای کامل شدن نیاز دارد.

والدین بهترین کسانی هستند که در مورد مسائل مربوط به بلوغ می توانند راهنمای پسران باشند. کمک های آنها چه از نظر فیزیکی و چه از نظر هیجانی و عاطفی می تواند راهگشای باشد برای پسرانی که با مسائل و چالش های مختلفی در زمینه بلوغ جنسی روبه رو می شوند. والدین نقش بسزایی در راهنمایی صحیح و حمایت از آنها دارند و لازم است که با آموزش های صحیح از چالش های دوران بلوغ فرزند خود اطلاع حاصل کنند و در جهت راهنمایی آنها بکوشند و شرایطی به وجود آورند که فرزند پسرشان بتواند به راحتی درباره اینگونه مسائل با آنها صحبت کند. پدر و مادر می توانند با تهیه کتاب های علمی پزشکی ساده و در دسترس گذاشتن آن ها، شرایطی به وجود آورند که پسرشان بتواند جواب پرسش های گوناگون خود را در این زمینه از منبعی معتبر، علمی و سالم به دست آورد.

در صورت تمایل می توانید به مراکز تخصصی یا مشاوره ای مراجعه کنید یا با خانواده های دیگر در این باره صحبت کنید و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید. آگاهی های جنسی به میزان زیادی به عوامل فیزیکی، هیجانی و هوشی کودک بستگی دارد. کودکان باید به میزان کافی از آموزش های دوران بلوغ، چگونگی مراقبت از خود و معاشرت ها و طریقه ابراز احساسات برخوردار شوند. به خاطر داشته باشید که موضوعات جنسی و بلوغ برای همه انسان ها عمومیت دارد. باید پسر خود را از همه این مسائل آگاه کنید. او باید با بدن خود آشنا شود؛ مثلا در مورد شروع رویا ها و خواب های شبانه و مسائل مربوط به آن باید کاملا بفهمد چه اتفاقی برایش می افتد، بدنش چه تغییراتی می کند و چه کار باید بکند. رشد بدنی نه موضوعی ترس آور است و نه گیج گننده، به خصوص موقعی که به کودک در این مورد آموزش هایی داده باشد.

علاوه بر تغییرات جسمی و جنسی، بلوغ با تغییرات عاطفی و روانی شگرفی در پسران نوجوان همراه است. بی ثباتی عاطفی در رفتار نوجوانان مشاهده می شود. رفتار او گاه بسیار ظریف و گاه بسیار خشن شده و امکان انتخاب های  قطعی و صحیح برای نوجوانان محدود می شود. نوجویی و نوخواهی هم در رفتار هایی مثل مدل های لباس و آرایش مو ایجاد می شود. نوجوان احساس استقلال پیدا می کند و با رشد و تحول روانی، رفتار هایی از خویش نشان می دهد که حاکی از پیام آنها مبنی بر رسیدن به استقلال است و امکان دارد با والدین، خانواده و مدرسه درگیری های مختلف پیدا کند. تصمیم گیری های خودسرانه با تکیه بر این ویژگی که دیگر خود را بزرگسال و از لحاظ فکری پخته می بیند، اتفاق می افتد.

در این دوران ممکن است فشار های روانی مختلفی پسران نوجوان را تهدید کند. نگرانی در مورد آینده تحصیلی، خدمت سربازی، آینده شغلی و وضع مالی با افزایش سن نوجوان و نزدیک شدن به سال های پایانی نوجوانی افزایش پیدا می کند. نگرانی از احتمال عدم موفقیت در کنکور ورودی دانشگاه ها و عواقب آن و مواجه با آینده مبهم شغلی سردرگمی های نوجوانان را افزایش می دهد که حمایت اطرافیان و مشاوره با افراد توانمند، می تواند از پیدایش عواقب ناخوشایند روانی پیشگیری کند.

دیدگاه ها غیر فعال است.